Pandispanul este o pasta facuta din faina, oua, zahar si vanilie.
Este o prajitura moale si spongioasa, si de obicei folosita in prepararea torturilor. Se presupune ca a aparut in perioada Renasterii in Spania.
Pandispanul este considerat a fi una dintre primele prajituri care au aparut pentru care nu se foloseste drojdia.
Bineinteles ca in comparatie cu multe alte prajituri, este una dintre cele mai sanatoase si naturale, datorita ingredientelor folosite.
Acest desert este foarte volatil tocmai pentru că il putem multiplica in multe variante, in functie de umplutura, de gust. Este foarte ușor de preparat, iar ingredientele necesare prepararii se află mai jos.
Ingrediente
– oua;
– sare de Himalaya;
– zahar brun de trestie de Mautisius sau Columbia;
– vanilie;
– faina de grau;
– lapte integral;
– ulei
– visine proaspete/congelate
Mod de preparare:
Amestecam zaharul, vanilia, uleiul cu laptele. Omogenizam galbenusurile cu sare, ulterior adaugam sare in albusuri si mixam cu o viteza redusa. Dupa ce albusurile incep sa capete consistenta spumoasa, mixam la o viteza medie pâna ce ajung la o consistenta ferma.
Omogenizam albusurile cu galbenusurile cu miscari prudente astfel incat sa fie incorporate perfect, iar dupa acest pas adaugam faina.
Visinele se adauga treptat in asa fel incat sa nu cream o ruptura de compozitie, turnam compozitia in tavi si le introducem in cuptorul preincalzit la 170 grade.
Dupa coacere ii dam timpul de racire necesar pentru portionare, insa de multe ori se intampla ca voi, sa il solicitati cald, iar uneori il portionam inca usor caldut.
Pentru ca varianta cu visine este una din preferintele dvs., va invitam sa savurati aceasta prajitura care ne duce cu gandul la mesele servite in familie.
Pofta buna-cu sanatate!