Un sortiment pe care generaţiile anterioare îl aveau zi de zi pe masa, este painea din faina integrala, nerafinata cu efecte extraordinare asupra organismului.
Painea integrala sau painea integrala este un tip de paine obținuta folosind faina care este total macinata din boabe de grau integral sau aproape integral , vezi faina de grau integral si cereale integrale . Este un fel de paine bruna.
Unele varietați de paine integrala sunt în mod tradițional acoperite cu boabe de grau întregi sau crapate, desi acest lucru este în mare parte decorativ în comparație cu valoarea nutriționala a unei paini de buna calitate .
Noi pentru ca ne dorim sa mentinem constant indicatorii de calitate, mentinem standardul de ingrediente, astfel incat calitatea produsului nostru sa aiba si sa produca toate beneficiile asupra organismului.
Ingrediente: apa potabila, faina semi-alba de GRAU, sare de Himalaya, maia
Mai intai amestecami toate ingredientele mai putin maiaua. Framantam cca. 3-10 minute, apoi adaugam si maiaua.
Continuam malaxarea inca 5 minute, pana cand aluatul nu se mai lipeste de peretii malaxorului, apoi lasam aluatul sa se relaxeze la temperatura camerei, ca sa continue sa dezvolte in mod pasiv reteaua de gluten si sa fermenteze cca 2 ore, timp in care se vor face la intervale de minim 20 minute impaturiri.
Dupa maxim 2 ore de fermentare, portionam si dam forma finala a painii, punand in bannetone bucatile portionate si le lasam sa se relaxeze inca 2 ore la temperatura camerei.
Aluatul se rastoarna din banneton direct in vasul de copt, cu partea tensionata in sus,si se introduce la cuptor unde se lasa la copt 20 minute pana cand paine este gata rumenita.
Recomandam ca painea sa fie taiata/feliata si mancata cand este rece complet.
Pofta buna – cu sanatate!